Прочухме се: Деси и полицаят са част от филм с Мерил Стрийп

0
430

Деси и полицаят – най-голямата атракция по време на протестите през 2013 г., а след 1 година Деси и полицаят са част от филм с Мерил Стрийп

Историческата снимка, но която младата непълнолетна Деси Николова прегръща полицай, а от очите й се стичат сълзи, е дело на фотографа Стефан Стефанов.

Според думите на Деси Николова и на Стефан Стефанов, тази снимка е въпрос на чиста  случайност. Двамата не са се познавали преди.

За разлика от тяхното твърдение, в публичното пространство се изсипаха какви ли не коментари – фотографът Стефан Стефанов накарал Деси да отиде при полицая, за да я снима.

desi-snimka
Емблематичната снимка на Деси и полицаят, която стана известна по света

Деси и полицаят се познават, защото били брат и сестра, а според други изказвания – гаджета.



Замълча се какво се е случило с полицая – дали е бил уволнен от работа или е  бил наказан, но Деси и нейните родители бяха привиквани в МВР да дават показания защо непълнолетната ученичка е отишла на протестите.

Деси ходи в Агенцията за закрила на детето. Ако нейният баща не беше толкова смел, че да ангажира медиите и да раздуха последващите действия на държавните органи, семейство Николови можеше да пострада от уж демократичната ни държава.

В крайна смета, благодарение на интернет, емблематичната снимка на Деси и полицаят обиколи не само България, но и целия свят.

Режисьорите и сценаристите на новия филм с участието на Мерил Стрийп „The Giver“ – „Пазителят“ също забелязали фотографията и я включили в сюжета на продукцията.

desi-foto
Фотографът и Деси Николова
desi-policai
Не са „Деси и полицаят“, а „Орешарски и полицаят“

„Пазителят“ е на големия екран от август 2014 г. Филмът е направен по бестселъра на Лоис Лаури.

Младеж на име Джонас (в ролята Брентън Туейтс) живее в един идеален свят, в който има само доволни хора, пълно разбирателство – истинска идилия.

Но зад този на пръв поглед идеален свят се крият безброй зловещи тайни от миналото, за които  Джонас научава от човека, наречен Пазителят, в чиито образ се е превъплътил  Джеф Бриджис.

Деси Николова дала интервю за OFFNews, в което потвърдила, че нейната снимка участва във филма, но не разкрива по какъв точно начин.

Който проявява интерес, трябва да изгледа прожекцията и ще разбере.

 

 

сподели бутон

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.