Пухкави и вкусни са тези експресни банички с гъби

0
387

Тези банички с гъби стават превъзходни

банички с гъби
Отлични стават тези пухкави банички с гъби

Предлагаме ви рецептата за супер бързи банички с гъби, които стават ултра вкусни и мекички като пухчета. Ще си оближете пръстите и гарантирано ще останете повече от доволни.

За тестото ни трябват 500 грама прясно мляко, две лъжици захар, 50 грама прясна мая, малко сол, 30 грама олио, 4-5 чаши с брашно.

А за плънката са ни необходими около 700 грама гъби, две глави лук, четири яйца, щипка сол, щипка черен пипер и олио.

Първо затопляме прясното мляко, но без да го оставяме да кипне, добавяме към него маята и захарта, а после оставяме да втаса за около двадесетина минути. След това добавяме солта и олиото, а брашното прибавяме постепенно – така, че да се получи меко тесто.



Когато тестото е готово, го оставяме да всаса за около 40 минути, като през това време може да нарежем гъбите и лука, и да ги запържим леко. Яйцата се сваряват и се нарязват на ситно като се прибавят към плънката с гъбите и лука. А готовото и вече втасало тесто се разделя на две части.

Оформете от тях две топки и ги разточете добре, след което сложете в тях от плънката и започнете да завивате, за да остане вътре като руло. Готовите рула поставете в предварително намаслена тавичка, намажете отгоре рулата с яйце и печете при фурна, загрята на 170 градуса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.