Болестите са изписани по лицето ви. Ето как да ги разчетете (I част)

0
833

Нито една от промените, не е безобидна

 

лицето
Нито една от промените, не е безобидна

Вероятно сте чували израза, че лицето е огледало на състоянието на вътрешните ви органи. Ако този израз ви се струва пресилен, трябва да знаете, че далеч не е, той е самата истина.

Китайските специалисти разделят лицето на пет отделни зони – нос, брада, чело и съответно лява и дясна буза.
Промяната във всяка една от гореизброените зони е израз на различен здравословен проблем. Ако имате достатъчно знания, бихте могли да се насочите за какъв проблем иде реч, преди той да се е усложнил.

Скриването на проблема чрез компетентната намеса на козметик или кожен лекар не е достатъчно. Това, че хората ще видят пъпката, появила се някъде по лицето ви, далеч не е най-големият проблем.

В китайската медицина, всяка една от тези части на лицето е отговорна за различен елемент:
Челото – отговаря на елемент огън;
Лявата буза – отговаря на елемент дърво;
Дясната буза – отговаря на елемент метал;
Нос – отговаря на елемент земя;
Брада – отговаря на елемент вода



Всяка една от зоните на лицето е огледало за състоянието на за жизненоважни органи от тялото ви.

Обърнете внимание на случващото се с лицето ви

Уши
Те са изключително чувствителна зона, която има отношение към работата на бъбреците. Така например, ако имате постоянното усещане, че ушите ви „горят“, това може да е сигнал, че организмът ви е подложен на твърде голям стрес и е претъпкан с токсини.

За да разрешите този проблем е нужно да преразгледате съдържанието на ежедневното ви меню, да наблегнете на приема на повече вода и задължително да сведете до минимум приема на алкохол, черен чай и кафе.

Лошият им външен вид пък може да е аларма за проблеми с дихателните органи. Така например появата на спукани капиляри по повърхността им или нездравословни червени петна, могат да са в резултат на болести на дихателните пътища или алергични реакции.

Очи и околоочен контур
Очите са не само вашият прозорец към света, а и огледало за общото ви здравословно състояние. Състоянието на кожата около тях е отражение на работата на отделителната система. Ако имате тъмни кръгове под очите (освен в случаите, в които те са ви по наследство), мрежа от дребни бръчици, познати като „пачи крак“ или отоци около очите, то това е знак, че организмът ви, е сериозно дехидратиран. На практика това означава, че вие сте затруднили много сериозно самопочистването му от токсини, пише zajenata.bg.

Във втората част на материала ще ви запознаем с останалите сигнали, които ви дават различните промени по лицето.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.