С тези хитрини банята ви ще заблести за раз време (II част)

0
467

Всички тези хитрини действат бързо и безотказно

Несъмнено банята в дома е помещението, на което трябва да отделите най-дълго време за почистване.

банята
Всички тези хитрини действат бързо и безотказно

Е, това вече ще остане в историята. С лесните хитрини, които ще ви разкрием, процесът по почистване на банята не само ще е много улеснен, а и ускорен.

В първата част на този материал ви разкрихме как да почистите до блясък ваната, в която са започнали да се появяват жълти петна, душа, огледалото както и тоалетната чиния. Ето как да почистите до блясък и останалите компоненти от банята:

Четката за тоалетната
Всеки е наясно с факта, че с течение на времето четката за тоалетната се захабява. Разбира се няма как да избегнете този процес, но пък с хитрините, които ще ви разкрием, тя ще изглежда свежо по-дълго време. Поставете четката в контейнер, който да изхвърлите след това. Ако не разполагате с нищо друго, което да е подходящо или пък не сте готови да изхвърлите, просто изрежете пластмасова туба.



След това налейте в съда концентриран почистващ препарат, най-добре да е нещо от рода на белината. Добавете и ½ ч.ч. сода бикарбонат, 2 с.л. сол, 1/4 ч.ч. оцет и залейте всичко това с вряща вода. Водата трябва да е достатъчно количество, че да покрива четката. Оставете я да престои в този разтвор в продължение на един час. След това я изплакнете. Сами ще се уверите, че четката ви отново изглежда като нова.

Блестящи кранове
На практика да се избавите от ръждата е много по-лесно, отколкото си представяте. Достатъчно е само да поръсите готварска сол върху крановете или мястото, на което се е появила ръжда. Оставете я да действа цяла нощ, а на сутринта просто изплакнете хубаво с вода. Няма никакво съмнение, че ще останете много приятно изненадани от резултата.

Чист таван
Не на последно място, трябва да обърнете подобаващо внимание и на тавана в банята, който поради една или друга причина често пъти бива пренебрегнат. Често пъти обаче по тавана в банята се появяват петна от прах. Те несъмнено дразнят погледа ви, но не знаете как да се справите с тях. Е, ще ви разкрием хитринка, която ще се справи и с този проблем.

В подходящ съд пригответе разтвор от оцет и вода в равни пропорции. Вземете един парцал, натопете го в тази смес и измийте тавана. Добре е да сложите предпазни очила преди старта на тази процедура, за да предпазите очите си от капещите капки от разтвора, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.