Тайнственото цвете удумбара

0
410

Загадъчно цвете, наречено удумбара, може би е предвестник на предстоящи сериозни промени по света, както и на появяването на духовен водач

Става въпрос за тайнственото цвете удумбара, което според будизма цъфти изключително рядко – веднъж на три хилядолетия. За последно това събитие е наблюдавано преди раждането на Буда, станало преди 2500 г. Последните двадесет години обаче има сведения, идващи от различни райони на света, според които тайнственото цвете отново е започнало да цъфти, което се тълкува като знак за появяването на издигната в духовно отношение личност. Първото подобно сведение за удумбара идва от будистки храм в Южна Корея, където цвететовете му са забелязани през 1997 година.

Самата дума удумбара е със санскритски произход, а значението й е „небесно цвете“. В будизма цветето е считано за един от знаците за появяването на т.нар. свещен крал, коригиращ световната дхарма, който ще помогне с милосърдието си на човешките същества. Твърди се, че то няма земен произход, а е творение на свръхестествени сили.

Не липсват обаче скептици, които смятат, че става въпрос за личинки на определен вид насекомо, в които няма нищо мистериозно.

цвете
Тайнственото цвете удумбара



ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.