Картофи с кайма – да. Но няма нищо общо с мусака, много по-вкусно е!

0
408

Тези картофи с кайма са ни любими

Превъзходни са тези лесни картофи с кайма

Предлагаме ви една рецепта, която ни е любима, защото е безумно вкусна – картофи с кайма. Да. Но няма нищо общо с мусака, както сами ще се уверите. Идеално основно ястие и чудесно мезе е, няма да му се наситите. Ще останете повече от доволни.

Трябва ни 600 грама кайма – пилешка или свинска, кило и половина картофи, две лъжици масло, олио за пържене, половин лъжичка куркума, половин лъжичка гарам масала, черен пипер и сол на вкус, малко магданоз.

Първо разтапяме маслото в тигана и прибавяме към него каймата. Подправяме я на вкус и запържваме леко, докато водата в нея се изпари.

Отделно от това почистваме картофите и ги нарязваме на кубчета или на филийки според предпочитанията. Запържваме ги докато добият златист цвят, а после ги вадим върху една салфетка или домакинска харния, за да попият излишната мазнина и ги подправяме.



Чек след това ги прибавяме към каймата и разбъркваме добре всичко. Най-отгоре поръсваме с пресен магданоз и сервираме. Трябва да уточним, че това ястие става разкошно вкусно, а към него страшно върви и да поставим като гарнитура една-две лъжици гъсто кисело мляко отстрани.

Липсва ви само една ледено студена бира – нищо, че е зима, у дома обикновено е топло. И в съчетание с тази убийствена вкусотия, ще видите, че нищо друго не ви е нужно за една наистина прекрасна вечеря.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.