Ухх… ще се оближете от тези вкусни и леко пикантни патладжани!

0
318

Тези пикантни патладжани са вкусотия и половина

пикантни патладжани
Превъзходни са тези пикантни патладжани

Предлагаме ви рецептата за едни от най-любимите ни патладжани – леко пикантни патладжани, които стават толкова апетитни, уханни и примамливи, че ще си изядете и ушите покрай тях. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни два патладжана, една ситно нарязана люта чушка, прясна мента, но почистена от семената й, сока от един лимон, 300 грама сирене, зехтин, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да се нарежат патладжаните надлъжно на около десет тънки парчета. После се намазват със зехтин и се оставят да се пекат на грил от двете страни за около две минутки.

Нарязаната люта чушка я смесваме със сока от лимона, подправяме с черния пипер и малко сол по желание и размесваме тази смес с натрошеното вече сирене.



От тази вкусна и готова вече смес поставяме върху всяко едно от парчетата патладжан, а после го навиваме на руло и го забождаме с една клечка за зъби, за да не се разпадне и развали формата му.

Тази вкусотия – лесна и бърза едновременно, става нещо адски апетитно и може да се поднесе, както като предястие, така и като гарнитура към основно ястие или пък за мезе.

Предупреждаваме ви, че дори да го оставите само за мезе, то е толкова вкусно, че друго и не ви трябва. Наложително е обаче да се запасите с по-голямо количество от подходящото питие, тъй като пикантните патладжани „изпиват“ наистина доста – особено с добра компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.