Уххх: Ето го любимото ни мързеливо и зверски вкусно мезе!

0
1778

Това е най-бързото мезе, което сте яли и е зверски вкусно

вкусно мезе
Превъзходно е това мързеливо мезе

Предлагаме ви нашата уникална рецепта за невиждано вкусно мезе, в което ще се влюбите и ще го правите пак и пак… Идеалното е, че не само е неустоимо на вкус, но и се прави супер лесно. Няма начин да го сбъркате и ще си оближете пръстите от кеф.

Трябват ви свинско месо – за предпочитане стек или шницел, да е без никаква сланина, пресен лук (може и стар), мариновани гъби от буркан, пушено сирене, защото е по-твърдо и стегнато от топеното и малко кашкавал, но той е по ваш избор.

Всичко се приготвя буквално наведнъж. Първо нарежете охладеното месо на парчета, след което ги подредете в съвсем леко намазнена тавичка. Сложете отгоре им щипки черен пипер и сол.

Върху тях поставете нарязаните мариновани гъби от буркана и нарязаното на кръгчета пушено сирене, а отгоре покрийте всичко това с накълцания на по-едро лук. Добре е лукът ви да е повече като количество, защото част от него се стапя при печенето, а пък е чудно вкусен, когато мезето стане готово.



След като сме подредили тези вкусотии в тавичката, сипете съвсем малко вода или бира и поставете тавата във фурната, която е загрята предварително на 220 градуса. Следете процеса на печене и долейте малко водичка, ако се е изпарила, а месото още не е съвсем готово.

Накрая, по ваш избор, може да настържете и малко кашкавал над готовото мезе. Оставяте го да се разтопи за малко във фурната, а после грабвате лъжицата и сипвате в чиниите готовите мръвки, които са се превърнали в убийствено мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.