Цели 3 земетресения в България днес

0
364

Земята е жива

3 земетресения днес в България, сн. ФБ

Първото земетресение с магнитуд 2.6 по Рихтер, е регистрирано в 01:41 ч., а неговият  епицентър е на  на 5 км от Асеновград и на 15 км от Пловдив, според данните на Националния сеизмологичен център.

Другият трус е със сила 2,3 по скалата на Рихтер и е засечен в 01:27 часа с епицентър Кърджали.

Третото от днешните земетресения е със сила 2,0 по Рихтер и е с епицентър Пловдив. То е засечено от сеизмографите на БАН В 05:07 часа.

Няма данни за причинени щети, уведоми Нова ТВ.



Земетресение с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на град Серес, Гърция. Това съобщиха от Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География – БАН и ццитирани от Дарик.

По данни на Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География – БАН, събитието от 2 юли 2024 г., от 20:42 часа българско време е с епицентър на 40 км от град Гоце Делчев и на 170 км от град София.

До момента земетресението е усетено в района на Гоце Делчев южна България.

На 29 март 2024 г. силно  земетресение със сила  3.8 по Рихтер   беше отчетено, а след него имаше  и няколко по-слаби последващи и затихващи труса.

Земетресението бе отчетено  в 08:39 часа преди обяд, уведоми dariknews.bg.

Кметът на Девин се оплакал, че следствие на силното земетресение, картините в неговия кабинет се разлюлели по стените и се притеснил да не нападат по земята, писаха в Днес.бг и nova.bg.

Затова екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и силни разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и други катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори и бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

 

 

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.