Кметовете влизат в борбата с джигитите на пътя – ето как

0
203

Ново двадесет

Кметовете влизат в борбата с джигитите на пътя, сн. МВР

Това гласи проект за промени в Закона за движение по пътищата, предложен от група депутати от ГЕРБ, показа информацията на сайта на Народното събрание, цитирана от „Телеграф“.

Кметовете на населените места ще  определят служби, които ще могат да слагат камери по пътищата и да заснемат нарушенията с дата, точен час и регистрационния номер на  автомобила в нарушение.

А общините ще прибират 70% от постъпилите суми глоби за нарушенията, хванати от техните камери.

Много специални моменти на UEFA EURO 2024TM и CONMEBOL COPA AMERICA USA 2024TМNova.bgМного специални моменти на UEFA EURO 2024TM и CONMEBOL COPA AMERICA USA 2024TМОсновната идея на промените е да се увеличат правомощията на властта по места за контрола за пътната безопасност, като на общините бъдат дадени много от правомощията на КАТ – Пътна полиция. Предлагат още пътните полицаи да връчват стари фишове, когато спрат даден автомобил на пътя.



Ако предложенията се приемат, на кметовете ще се дадат правомощия да могат да слагат камери, заснемащи нарушенията по пътищата, които попадат в обхвата на съответната община. Освен това общинските служби по пътна безопасност ще имат право да преместват без знанието на водача неправилно паркирано превозно средство и да го дават на отговорно пазене на предварително оповестено публично място.

С ПЪЛНИЯ ТЕКСТ МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.