Новите промени в Закона за движение по пътищата и 17-годишните

0
113

Добра новина

17-годишните тийнейджъри, които вече имат  шофьорски книжки  ще могат да шофират автомобил, но само с придружител, сн.ФБ

Одобрените от правителството промени в Закона за движение по пътищата прадвиждат17-годишните тийнейджъри, които вече имат  шофьорски книжки  ще могат да шофират автомобил, но само с придружител.

Промените предвиждат също така временно да бъде отнемана шофьорската книжка, докато  решават на въпроса за отговорността за всички нарушения, които законът наказва с отнемане на свидетелството за управление, уведоми dariknews.bg.

Целта е младите шофьори да трупат опит чрез шофиране с придружител още от 17-годишна възраст, когато получат своята книжка. Сами ще могат да сядат зад волана едва след като навършат на пълнолетие.

Отделно предсоят промени в размера на налаганите наказания, както по отношение на лишените от право на управление, така и по отношение на наказанието глоба, като се фиксират и техният размер.



Законопроектът обхваща регламентация на стойностите на максималната разрешена скорост във и извън населените мяста, автомагистрали и скоростен път за различните категории моторни превозни средства, както и уреждане на зони в населените места, в рамките на които ще важи ограничение на скоростта от 30 км/час за всички превозни средства.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.