Лековит бг извор подобрява и връща изгубеното зрение

0
167

 

Амин!

ОСВЕЩАВАТ ВОДА при извор Света Анна, сн. ФБ

Има такава вода и тя е в България.

Водата е от аязмото, което се намира при параклис „Св. Анна“. Параклисът е разположен гориста местност, която е известна като „Аязмото“ и се намира на около 1 километър южно от село Тракиец в Хасковска област.

Първият параклис  бил построен от жителите на село Елехча (днес село Тракиец) през 1851 г.

Свещения извор бил намерен по следния начин.



„В село Сираково живеело семейство, съпругата била сляпа по рождение, обаче се научила  добре да се справя с домакинската работа.

Една вечер сънувала ангел, който й казал, че ако желае да прогледне трябва да отиде в гората край село  Елехче (днешно село Тракиец). Там ще открие камък, под които извира вода. Да прекара нощта край тази вода  и постоянно да  изплаква очите си д нея.
На  сутринта жената казала на нейния мъж какво сънувала. Понеже той не вярвал в чудеса, не пожелал   да  заведе съпругата си на това място.

Вечерта отново я посетил същият ангел и отново изрекъл същите думи. Това се повторило  цяла 1 седмица.

Най-после съпругът  склонил, колкото мирът в дома да се завърне.

Семейството се качило  на волска каруца и така пристигнали в дъбовата гора до селото. Намерил изворчето. Съпругът  оставил топли завивки и се прибрал в дома си.

На следващия ден, когато слънцето изгряло слънце, мъжът потеглил да  прибере жена си у дома.

Останал изумен, когато  видял съпругата си да го чака на разклона. Тя била  щастлива и усмихната.

Научили много хора за стореното чудо. Тръгнали от близо и от далеч да търсят лек  от вълшебния извор.

Добри хора построили над извора  параклис и го  кръстили „Света Анна“, която е  покровителка на жените, на децата. Тя е и  лечителка и е майката  на Дева Мария.

До ден днешен, това свято мястото се тачи и се посещава от много хора, които прекарват нощта в параклиса,  с вярата, че и те ще получат помощ свише и ще се радват дълги години на своето добро здраве.
Много са случаите на дошли тук болни хора и получили изцеление.

Баба Кера – жената, която се грижи за аязмото и параклиса, разпрява множество Наскоро жена с незрящото ѝ дете отишли там, преспали в параклиса, налели си вода за измиване на очите. Не след дълго се върнали и се  похвалили, че детето им вече вижда.
Всяка година на празника Лятна Света Анна  – 25 юли – Успението  на Света Анна жителите на селото се събират при Аязмото. Свещеник тслужва  водосвет, правят и курбан.

През 2009 г.  кметът на с. Тракиец – г-н Красимир Бойчев със собствени средства  издигнал 13 – метров метален кръст, за да покаже колко е свято това място, писаха в svetimesta.com.

На страницата във Фейсбук „Аязмо с параклис “ Света АННА“ и Зов за ПОМОЩ“, местните хора обявиха кампания за набиране на средства за неотложен ремонт. Има приложени и много снимки.

Открита е банкова сметка в Банка ОББ  в лева:  BG 49 UBBS 8002 1092 2564 30.

Ако искате да направите дарение по банков път или на място, можете да получите повече информация от  клисарката Кера Иванова на тел. 0888 589 915.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.