Звездев приготвя най-лесните и най-вкусни макарони по рецепта от Третото БГ Царство

0
3376

Страхотни са

Звездев макарони

Това  е рецепта на Нацко Сотиров, който бил главен готвач на НВ цар Борис III.Затова казваме, че рецептата е от Третото  бг Царство.

Загрявате фурната на 180 градуса по Целзий.  В дълбока тенджера  кипвате 2-3 литра вода. В нея слагате фарфале или друг вид паста. Не трябва да я сварите напълно, трябва да остане твърда, понеже ще я печете със сос във фурната. За целта 7 – 8 минути варене минути са напълно достатъчни.

През това време приготвяте белия сос.

В тенджерка загрявате масло и за 1/2 минута  запържвате брашно. Заливате с прясно мляко, което трябва да бъде студено и бъркате непрекъснато, докато заври. Накрая  слагате щипка сол.



Тава с размер 25 Х 20 сантиметра намазвате с масло. Сварените фарфале (макарони) отцеждате добре от водата и ги слагате в тавата. Добавяте масло и хубаво ги разбърквате.

След това ги поръсвате с натрошено на дребно сирене и отново ги разбърквате. Заливате ги с белия сос и ги размесвате добре.

Накрая върху макаронените изделия слагате настърган на едро кашкавал. Тавата слагате в загрятата фурна и печете,  докато получите златист цвят.

Изгледайте видеото долу.

Иван Звездев дава и други важни съвети, които всяка домакиня е важно да знае, за да приготвя вкусна домашна храна.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусните макарони по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.