Втори трус със същия епицентър регистрираха у нас

0
549

Земята е жива

Второ земетресение у нас, сн. ФБ

Втори трус с по-малка сила – 2,4 по Рихтер е регистриран в района на Пловдив в 21:47 часа, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и цитирани от nova.bg.

По-рано трус със сила 4,3 по скалата на Рихтер на дълбочина 5 км, е бил усетен в Асеновград, гр. Садово, в гр. Пловдив и в района на Астрономическата обсерватория „Рожен“, съобщиха от МВР и бяха цитирани от nova.bg.

На 29 март 2024 г. силно  земетресение със сила  3.8 по Рихтер  е отчетено, а след него имаше  и няколко по-слаби последващи и затихващи труса.

Земетресението бе отчетено  в 08:39 часа преди обяд, уведоми dariknews.bg.



Кметът на Девин се оплакал, че следствие на силното земетресение, картините в неговия кабинет се разлюлели по стените и се притеснил да не нападат по земята, писаха в Днес.бг.

Затова екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и силни разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и други катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори и бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват и на територията на България.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.