Звездев приготвя обичаните в 2 варианта

0
3168

Браво!

Звездев

За да постигнете желания ефект, следвайте следните стъпки.

Вариант № 1 е класическият познат начин.

За да го изпълните тиквичките трябва да нарежете на колелца с дебелина 3 до 4 милиметра. Поръсвате ги със сол и ги оставяте техният сок  да се отцеди за 15 минути.  Овалвате ги в брашното. Всяко колелце изтръсквате добре от излишното брашно.

Пържите така панираните тиквички в горещо олио при температура  170 градуса по Целзий. Изпържените тиквички  изваждате от мазнината и ги поливате с млечен сос, в който сте добавили копър и чесън.



По желание тиквичките можете да нарежете на ленти, а не на колелца. Отново да ги панирате и изпържите. Ако нарежете тиквичките така, спестявате време за тяхното приготвяне.

Вариант 2 – Нов по-модерен начин.

Отново режете тиквичките на колелца. Може да ги осолите, а може и да не ги солите. Сипвате брашното в купа и го заливате със 200 до 250 милилитра студена вода. Разбърквате го добре, така че да получите гъста кашичка. Всяка тиквичка потапяте в кашичката. Изваждате я и изчаквате за кратко, докато се отцеди част от брашнената каша.

Пържите ги от всяка страна,  докато получат златисто-червен цвят. Готовите тиквички стават хрупкави и ги поднасяте с млечен сос.

За млечния сос: Режете или счуквате чесъна на ситно.

Режете на ситно копъра. Киселото мляко разбърквате добре с вилицата и го посолявате. Слагате чесъна и копъра. И отново разбърквате добре.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусните пържени тиквички в 2 варианта.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате тези вкусни тиквички  в 2 варианта по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.