Николай Калайджиев влезе в книгата на Гинес (+видео)

0
219

Честито!

Пилотът Николай Калайджиев постави Рекорд на Гинес, Сн: ФБ

Уникалният рекорд е поставен на 18 юни 2023 г.

Информацията за медиите е предоставена от екипа, който мениджира Николай Калайджиев.

До момента пилотът е поставил 3 световни рекорда. Гинес признава третият последен рекорд.

Световният рекорд е за „най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“. Рекордът беше поставен на 18 юни 2023 г. на летище Лесново.



Изискването е за 400 броя завои в рамките на пет часа. А пилотът Николай Калайджиев изпълнил цели 888 безупречни виража в рамките на 4 часа и на 31 минути. По този начин пилотът вписа България за трети път в световните рекорди на авиацията, допълниха от менджърския екип „Land BG“.

Изключително ценна е подкрепата, оказана от Министерство на транспорта и на министър Георги Гвоздейков. От Министерство на иновациите и на министър Милена Стойчева. Благодарности на Министерство на икономиката и на министър Богдан Богданов. На Асоциацията на българската авиационна индустрия, която е представяна от г-н Тодор Иванджиков.

Успехът се дължи и на всички спонсори, както и на целия екип. Общата цел на всички  е една. Да бъдат подкрепяни младите български таланти – авиатори. Да бъде възродена българската авиация до най-високо световно ниво. Да се даде тласък за развитие на авиационната индустрия в България.

Капитан Николай Калайджиев и летецът Иво Табаков извършиха полет с лек самолет, по време на който описаха териториалните граници на Република България по повод националния ни празник 3 март, припомниха от Нова ТВ.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.