Иван Звездев приготвя вкусно свинско със зелен фасул

0
1709

Разкошно ястие

Чудно вкусно е това свинско със зелен фасул по рецепта на Иван Звездев

Можете да го приготвяте целогодишно с пресен или с консервиран зелен боб.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да нарежете кромид лук на ситно и да го запържите за около 1 минута в сгорещено олио.

Нарязвате свинското месо на порционни парчета (на порции). Подправяте го със сол и с черен пипер на вкус.

Добавяте месото при лука и го пържите. В началото не го разбърквате. Поръсвате с червен пипер. Оттегляте от котлона и добавяте брашно.



Размесвате и наливате топла вода. Количеството е малко под нивото на месото в съда. Осолявате, слагате доматено пюре и задушавате на бавен огън под капак в продължение на 20 до 40 минути.

Можете да приготвите свинско със зелен боб и в тенджера под налягане. Тогава варите продуктите  15 минути, след като налягането се повиши. Нарязвате зеления фасул на парченца и ги слагате в подсолена вряща вода, в която сте добавили щипка захар.

Варите зеления боб от 10 до 12 минути. След това го прехвърляте при вече омекналото месо. Белите доматите и ги режете на кубчета. Добавяте към останалите продукти. Ако е необходимо доливате още гореща вода. Продължавате да варите на бавен огън под капак за още 20 минути. В самия край на приготвянето поръсвате с пресен магданоз.

Не пропускайте видеото долу от българската топ култова кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите всички детайли в приготвянето на вкусното свинско месо със зелен фасул.

По традиция българският топ кулинар предлага още много и все полезни домакински съвети. Те са важни за всяко домакинство.

Екипът на topactualno.com ви пожелава добър апетит и наслада с това вкусно домашно ястие!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.