Топ климатологът Георги Рачев с лоши новини за времето

0
350

Той е категоричен, че все още е студено за море

Топ климатологът Георги Рачев съобщи лоши новини за времето.

Той прогнозира, че до 23-24 юни силните валежи ще започнат да спират. Оставащите дни до края на юни ще ни радват с хубаво време. Георги Рачев обаче побърза да уточни, че прогнозата му ще се сбъдни само, ако нещата не претърпят рязка промяна.

Георги Рачев
Той е категоричен, че все още е студено за море

„Времето е динамично и шарено със слънце и дъжд“. Това заяви в ефира на Нова тв климатологът.
Прогнозата му сочи, че до 25 юни ни очаква динамично време. Разбира се няма да липсват дъждове и гръмотевични бури.

През днешния ден облачността е по-често купесто-дъждовна. Това означава, че на места ще паднат краткотрайни валежи, които в отделни райони ще бъдат придружени от гръмотевици. Това сочи и прогнозата на НИМХ към БАН.



Дневните температури ще се задържат по-ниски – между 21 и 26 градуса, за района на София около 20 градуса, по Черноморието 25-26 градуса, в Северна България 22-25 градуса.

Утре се очаква слабо повишение на температурите. Те ще бъдат между 25 и 29 градуса, за София около 25 градуса. Тук трябва да направим уточнението, че отново се очакват превалявания в следобедните часове. Дъжд ще падне предимно в централните и източни райони на страната.

„Ние сме си в лятото, само че юни е такъв месец. Сега е времето да вали и тук-таме да има порои. Това го виждаме почти всяка година. Мога съвсем отговорно да кажа, че по отношение на градушките сме 4 пъти по-назад от миналата година”, категоричен бе Георги Рачев. Той посочи, че най-много дъждове и градушки у нас падат през май и юни. Причината за това е климатът в страната. Според него дори „изоставаме” с валежите.

Той посочи, че засега е студено за море.
„Морската вода ще се затопли. По-скоро западната половина на България ще е засегната от дъждове. Край морето ще е топло”, успокои той.
Професорът разясни, че е много трудно да се прогнозира кога и къде точно ще паднат градушки. В много случаи се случва те да ударят само в една част на някое населено място, пише blitz.bg.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.