Слънцето ще се скрие от небето след броени дни (ВИДЕО)

0
669

Слънцето ще изчезне от небето ни в петък, на 20 март тази година, когато ще станем свидетели на рядък космически спектакъл

Слънцето ще се скрие от небето в петък, на 20 март, когато ще станем свидетели на рядък космически феномен, а именно пълно слънчево затъмнение. По време на това астрономически чудо Луната ще премине пред Слънцето и ще го скрие за земните жители.

Slanchevo zatamnenie
Слънцето ще се скрие от небето след броени дни

Особено ясно това явление ще се наблюдава от местните жители и гостите на Фарьорските острови, които са разположени между Ирландия и Шотландия, както и на най-северните части от Норвегия. От всички останали страни на стария континент ще може това рядко и феноменално явление да се наблюдава като изключително ефектно и красиво частично затъмнение на Слънцето, разказва в. „Монд”, цитиран от novini.bg.

Експерти по астрономия съветват, че ако искате да станете свидетели на пълното слънчево затъмнение, ще трябва да отидете колкото се може по на север. Те предвиждат в Париж Слънцето да е видимо едва на 34 процента, а от Дюнкерк звездата ни ще бъде видима едва 15%.

Колкото и рядкото пълно слънчево затъмнение да е изключителен феномен за любителите и специалистите по астрономия, то работещите в енергоразпределителния бранш са силно притеснени, пише „Атлантико”. Причината е, че по времето докато Слънцето няма да е видимо от планетата ни ще изчезнат 35 000 мегаватчаса слънчева енергия, което ще засегне поне 80 електрически централи из цяла Европа.



За да бъде преодоляно влиянието на този рядък космически спектакъл, който ни подготвя Слънцето, енергийният бранш подготвя по-солидни запаси от газ и въглища.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.